Huis inrichten tips

Alles over huis en tuin

Een heleboel mensen, houten meubilair is alleen dat, gemaakt van hout. Echter, er zijn zoveel verschillende rassen van houten meubilair dat het belangrijk is om de specifieke kenmerken van elk type weet te zorgen dat u de aankoop van de juiste stijl van hout aan uw eisen voldoen.

Het eerste wat je nodig hebt om over na te denken is hoeveel je wilt betalen voor uw houten tuinmeubelen. Houtsoorten zoals eik en mahonie heeft een opvallend effect en zijn zeer populair voor bepaalde ruimtes, zoals slaapkamers en woonkamers. Van andere soorten hardhout die populair zijn voor huishoudelijk gebruik zijn esdoorn, walnoot, kersen en essen. De eigenschappen van massief hout laten ambachtslieden naar het prachtige meesterwerken in verschillende stijlen te creeren.

Houten tuinmeubelen kopen

Maar dit soort hout kan meestal worden vrij duur en dit heeft de neiging om mensen uit te schakelen. Een alternatief hiervoor is grenen hout. Grenen hout is een zachte houtsoort die zeer veelzijdig en flexibel, maar ook duurzaam. Het relatief lage kosten in vergelijking met andere soorten houten tuinmeubelen maken het de ideale kandidaat voor veel kopers.

Deze bijzondere eigenschappen maken het ideaal voor verschillende soorten meubels. Hebben gezegd dat echter, hoewel grenen hout en andere zachte houtsoorten zoals Redwood worden geacht te zijn duurzaam, ze zijn niet zo sterk of veerkrachtig als hardhout.

En als je op zoek bent naar buiten buitenzitje dat moet in staat zijn om het weer te weerstaan, dan moet u ofwel om na te denken over de aanschaf van een hardhouten, of enige tijd het toevoegen van een beschermende laag om uw grenen houten tuinmeubelen. Dit kan zowel een DIY baan of professioneel gedaan.

Voordelen van houten tuinmeubelen

Doorheen de geschiedenis heeft meubels van oudsher gemaakt van hout, tot aan de industriele revolutie heeft plaatsgevonden, en nieuwe materialen – zoals staal, glas, aluminium, kunststof, enz. – werden uitbesteed aan avant-garde meubels te maken. De art-deco en Bauhaus bewegingen gebruikt minder hout, en meer moderne materialen denk hierbij maar aan een Table pliante.

Er is geen twijfel dat staal en glas zijn de meubelindustrie revolutie, maar de voordelen van houten tuinmeubelen zal altijd blijven.

Hout is een natuurlijke, edel, prachtig materiaal, en het houten meubilair is dus warm en aantrekkelijk, en combineert tijdloze schoonheid met easy living. En wat zijn stijl – modern, rustiek, traditioneel – het zal leeftijd sierlijk door de jaren heen.

Houten meubilair of table de jardin bois  zorgen voor gemakkelijke en natuurlijke leefomstandigheden. Het is uitzonderlijk duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Afstoffen uw meubels regelmatig en waxen en polijsten eenmaal of tweemaal per jaar zal kunnen garanderen dat het duurt een mensenleven. Het zal brengen en weelderige uitstraling aan uw huis, in aanvulling op milieuvriendelijke

U vindt altijd mooie houten tuinmeubelen binnen uw budget. Omdat er zoveel verschillende soorten hout – van den aan zeldzame exotische hardhout – er is meubelen voor elk budget tegemoet te komen. Het kan worden met de hand vervaardigde of massa-geproduceerd. Grenen meubels en andere zachthout zijn goedkoop en even warm en wenselijk is. Als u liever meer geld, dan kunt u kiezen voor een massief mahonie stuk, of je kunt zelfs gaan voor een stuk gemaakt van een zeer zeldzame en kostbare hout, zoals de Braziliaanse rozenhout.

Het prachtige houtsnijwerk van hout kan niet worden overgenomen in andere materialen. Hoewel naaldhout is makkelijker om mee te werken, kunnen zowel hardhout en zachthout worden gesneden te creeren delicate en ingewikkelde versieringen’s, filigrees dat niet kan worden bereikt met andere moderne materialen.

Maar bovenal, het belangrijkste voordeel van houten meubilair is zijn look. Een hele huis gevuld met staal en glazen meubels eruit zou zien koude, ongemakkelijk en uitnodigend, terwijl een huis met alleen houten meubilair zou altijd kijken gastvrij. De sleutel is om zo veel houten tuinmeubelen te combineren met een paar moderne stukken gemaakt uit glas en staal met een eclectische mix look en een perfecte vormgeving.